Vega paleo étrend – speciális étrend második felvonás

Már több, mint két hónapja annak, hogy nem került a tányérunkra hús. A Férjek Ferrarija ugyanis köszvényrohammal küzdött és az egyik gyógymód a hús teljes elhagyása. A köszvénye megjavult én viszont egyre jobban belejöttem a vega paleo étrend kialakításába. Szeretem a kihívást, hogy korlátozott alapanyagokból főzzek finom ételeket. Ezért is indítottam el az egyszemélyes tanfolyamot speciális étrenden élőknek.

Az eltelt hetek sok bevált ételsorral és néhány új kipróbálásával telt. FF természetesen kívánságlistát nyújtott be a kedvenc ételeiről, így készült paleo lángos, paleo pizza, tükörtojás sült krumplival és batátás rántotta több alkalommal.

A kisérletezgettem is sokféle zöldséges étellel, amely annyira jól ment néha, hogy egyik alkalommal az eredetileg tacconak készülő tészta paleo császármorzsává fejlődött. A sikertelen és egyben nagyon is sikeres eredmény csak olaj volt a kísérletezgetésben égő lelkemnek.

A padlizsánkrém készítése nem volt újdonság. Úgy, ahogy van paleo, ahogy azt mindenevő koromban is készítettem. Nagyon finom keménysajtra kenve reggelire vagy vacsorára. Figyelem, nem randi kaja a tetemes mennyiségű fokhagyma miatt!

Érdekes, hogy utoljára mindenevő koromban készítettem igazi zöldséglevest. Ezt a receptet is felelevenítettem és sikert arattam vele. A hagyományos rakott karfiolt ezúttal cukkinivel boronáltam össze és meglepően finom lett. Jól dobozolható, így munkahelyre is vihető. Ugyanígy, a hagyományos receptet követve készült a vega hortobágyi palacsinta. A legjobb az egészben az, hogy csak egyszer kellett egy óriási adag cukkinipörköltet készítenem és kétféle ételt kreálhattam belőle. Illetve hármat, mert sültkrumplival is nagyon finom volt a cukkinipörkölt.

Nagy sikere lett a zöldség currynek is, többször az asztalra került már.

Az új kenyér ünnepe is augusztus 20. Az esti tüzijátékra készülve magam is ünnepi kenyeret sütöttem, igaz nem frissen aratott búzából. Jól jött másnap a kenyér vajas-sajtos szendvicsnek sárgaparadicsommal, reggelire.

Mindeközben eltettem télire néhány üveg paradicsomlevet és számos üveg lecsót.  

Ha nem mindent ehetsz meg a paleo étrendből egészségügyi okokból és már unod a kísérletezgetést a konyhában vagy kifogytál a receptekből és újdonságra vágysz, gyere el

az egyszemélyes tanfolyamra, ahol a speciális étrendnek megfelelő recepteket próbálunk ki. Segítek felfrissíteni és kiegészíteni a receptgyűjteményed.