Paleo padlizsánkrém

A padlizsánt elsősorban krém formájában szeretem. Egyéb esetben nem annyira, így nem is nagyon készítek belőle mást. A paleo padlizsánkrém azonban páratlanul finom és nagyon gyorsan fogy.

Tipp

A fotón azt láthatod, amikor hidegen kevertem össze a hozzávalókat. Ha a padlizsán még langyos és úgy teszed hozzá a többi hozzávalót, akkor egynemű krémmé tudod turmixolni. Sűrítheted főtt tojással, paleo majonézzel vagy vaj helyett használhatsz olívaolajat. De ebben az esetben más lesz az íze.

  • Nehézségi szint 30% 30%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

2 nagyobb padlizsán, 4 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, 1 teáskanál dijoni mustár, só, bors.

Elkészítése

  1. A padlizsánokat villával körben megszurkálom.
  2. Forró sütőbe teszem és addig sütöm, amíg barna nem lesz kívülről és össze esik.
  3. Sütőből kivéve tiszta konyharuhával letakarom és állni hagyom.
  4. Amikor langyos megtisztítom a héjától.
  5. Mély tálba teszem és hozzádobom a többi hozzávalót.
  6. Alaposan átturmixolom botmixerrel.

Pin It on Pinterest