Pikáns húsgombóc

Imádom a darált húst, mert ezer féle módon lehet elkészíteni. Csak tálba teszem a darált húst és megtekintem a fűszeres polcom kínálatát. Ezúttal valami szokatlanabbra vágytam, valami különlegesre. Így készült a pikáns húsgombóc, amely rukkola salátával az igazi. 

Hozzávalók:

0,5 kg darált pulykahús, 1 púpozott teáskanál kurkuma, 1 alma, 1 teáskanál gyömbér, 1 teáskanál fokhagymapor, 1 teáskanál őrölt fahéj, fél teáskanál római kömény, 1 teáskanál só, fél teáskanál őrölt fekete bors, 1 evőkanál paleo gyümölcslekvár, 1 marék dió, 1 tojás, 2-3 szál újhagyma, 4-5 evőkanál kókuszzsír. 

A pikáns húsgombóc elkészítése:

  1. Késes aprítóban apróra vágjuk a újhagymát, az almát és a diót. 
  2. A darált húst összekeverjük a felaprózott hozzávalókkal, fűszerekkel, lekvárral és a tojással. 
  3. Közepesen forró kókuszzsírra tojás nagyságú gombócokat teszünk a masszából, amelynek lelapítjuk a tetejét, hogy fasírt alakú legyen. 
  4. Mindkét oldalát világosbarnára sütjük. 

Tipp:

Ezt az ételt rukkolás salátával tálald. A rukkola szárát vág le és azt is aprítsd fel az újhagymával, dióval és almával. Nagyon finom lesz tőle az étel. Újhagyma helyett használhatsz póréhagymát vagy akár lilahagymát is. Gyümölcslekvárból válassz ízlésed szerint, bármelyik gyümölcsből megfelel az ételbe. Fokhagymapor helyett használhatsz 2 kis gerezd friss fokhagymát is, de ne többet, mert nagyon fokhagymás lesz. Darált pulykahús helyett bármilyen darált húst használhatsz.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben