Paleo vega hortobágyi palacsinta

Főztem egy kondérnyi cukkinipörköltet és azon töprengtem, hogy mit is készíthetnék a megmaradt adagból. Végül rájöttem, hogy ugyanúgy használható, mint a normál húsos pörkölt.

Tipp

Az összeturmixolt pörköltbe tehetsz egy kis kókuszkrémet vagy zabtejszínt. Megszórhatod a palacsintákat reszelt keménysajttal is.

  • Nehézségi szint 80%
  • Paleo szint 90%

Hozzávalók

cukkinipörkölt (recept itt), kókuszzsír, 2 tojás, csipet só, 4 evőkanál zabpehelyliszt, 3-4 dl víz.

Elkészítése

  1. A tojásokat felverjük a sóval.
  2. Beletesszük a zabpehelylisztet és simára keverjük.
  3. Hozzáöntjük a vizet és sűrű palacsintatésztát készítünk.
  4. Forró serpenyőben kókuszzsírral kisütjük a palacsintákat.
  5. A cukkinipörköltet késes aprítóban apróra daráljuk.
  6. Megtöltjük a palacsintákat az összedarált cukkinipörkölttel.
  7. A maradék pörköltet összeturmixoljuk és a töltött palacsinták tetejére tesszük.

Pin It on Pinterest