Paleo vega cukkinipörkölt

Ha egy óriásra nőtt cukkini akad a kezembe, ezentúl nem bajlódok azzal, hogy bepanírozzam és kisüssem. Legjobb felhasználása, ha pörkölt készül belőle.

Tipp

A paradicsomot és paprikát konzerv lecsóval vagy paradicsomlével is lehet helyettesíteni.

  • Nehézségi szint 35%
  • Paleo szint 100%

Hozzávalók

1 nagy cukkini vagy két kisebb, 1 evőkanál pirospaprika, só, 1 teáskanál lestyán, fél teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál szárított levesfűszer keverék, 1 paradicsom, 1 paprika, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál kókuszzsír

Elkészítése

  1. A kókuszzsírra tesszük egy serpenyőben az apróra vágott vöröshagymát és megpároljuk.
  2. Amikor már puha, megszórjuk pirospaprikával és elkeverjük.
  3. Felöntjük egy kevés vízzel, hogy ne égjen meg a paprika.
  4. Rátesszük a felkockázott paradicsomot és paprikát.
  5. Addig főzzük, amíg megpuhulnak. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
  6. A megtisztított és apróra felvágott cukkinit beletesszük a hagymás alapba.
  7. Fűszerezzük és beletesszük az összezúzott fokhagymát.
  8. Felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje a cukkinit.
  9. Addig főzzük, amíg a cukkini megpuhul és sűrű szaftja lesz.

Pin It on Pinterest