Mindenmentes narancsos karaj zöldséggel és gyümölccsel

Amikor nincs időm főzni, mert azért ilyen is akad, akkor az egyik legjobb barátom a sütő. (A másik a mosogatógép.) Csak beledobálom a hozzávalókat és a többi már a sütő dolga. Így készül a mindenmentes narancsos karaj, amelyhez zöldséget és gyümölcsöt egyaránt tálaltam. Nem bántuk meg. 

Gyakran kerül manapság a tányérunkra gyümölcs köretként. Így egészen új ízeket lehet kicsalogatni a legegyszerűbb ételekből is, ahogy erről már regéltem korábban. A kedvencünk a körte, de az alma sem kerülhet hátrányba. 

Hozzávalók:

0,5 kg karaj, csont nélkül,

1 narancs leve,

5-6 körte,

5-6 dkg vaj,

3 szál közepes sárgarépa,

2 közepes édesburgonya,

1 szál nagyobb petrezselyemgyökér,

2 evőkanál zsír,

1 teáskanál fahéj,

fél teáskanál gyömbér,

majoránna,

fokhagymapor,

só, 

bors.

A mindenmentes narancsos karaj elkészítése:

1,5-2 centi vastagra szeleteljük a karajt.

Befűszerezzük mindkét oldalát a húsoknak. 

Tepsibe fektetjük a befűszerezett húsokat és köré tesszük a felkarikázott zöldségeket. 

A zöldségekre is szórunk a fűszerekből és eloszlatjuk rajtuk. 

Rácsavarjuk a narancs levét.

190 fokon 40-45 perc alatt elkészül. 

A sütés ideje alatt a felszeletelt körtét olvasztott vajon egy serpenyőben, viszonylag magas hőmérsékleten pirítsuk meg. 

Közben szórjuk meg a fahéjjal és a gyömbérrel. 

A megsült húst a sült körtével és a vele sült zöldségekkel tálaljuk. 

TIPP:

Ha úgy érzed kevés az egy narancs leve, ráfacsarhatsz még egy felet vagy akár egy egészet is. 

A karajszeletekre csorgathatsz egy kis mézet vagy agavé szirupot, ha tovább szeretnéd fokozni az ízét.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben