Paleo póréhagymaleves

Amikor meglátom a zöldséges részlegen a póréhagymát, mindig kerül a kosaramba egy. Imádom nyersen is, de levesnek sem utolsó. Gyorsan elkészül, egyszerű és könnyű vacsora is lehet belőle.

Hozzávalók:

1 nagy szál póréhagyma, 5 dkg vaj, 0,5 teáskanál kakukkfű, 3 liter hús- vagy csontleves, só.

Elkészítése:

  1. A felkarikázott póréhagymát a megolvasztott vajon puhára pároljuk.
  2. Fűszerezzük, sózzuk.
  3. Amikor már puha a póréhagyma, akkor felöntjük a hús- vagy csontlevessel.
  4. Átforraljuk.
  5. Amikor kicsit meghűl botmixerrel simára turmixoljuk.

Tipp:

Ha nincs kéznél hús- vagy csontleves, akkor öntsd fel sima vízzel és tegyél bele sómentes, tartósítószermentes ételízesítőt. Dobj hozzá még egy teáskanálnyi lestyánt is.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben