Lecsókonzerv házilag

Már gyerekkoromban is készített az anyukám befőttesüvegekbe lecsót, amit aztán télen ettünk meg. Rentábilis, mert akkor készül a konzerv, amikor legolcsóbba a paprika és paradicsom. Egészséges, mert nincs benne semmi E szám. Ráadásul tíz perc alatt vacsora készíthető belőle.

  • Nehézségi szint 20% 20%
  • Paleo szint 100% 100%

Hozzávalók

lecsópaprika, hagyma, zsír vagy olaj, paradicsom, befőttes üvegek.

Elkészítése

  1. A felszeletelt hagymát zsíron üvegesre pároljuk.
  2. Hozzá adjuk a felkockázott paprikát. Fedő alatt addig főzzük, amíg össze nem esik egy kicsit.
  3. Sózzuk, majd hozzá adjuk a paradicsomot is.
  4. Amikor a paprika még nem főtt teljesen szét, akkor befőttes üvegekbe kanalazzuk. Teljesen a karimáig tesszük, majd a tetejére olvasztott zsírt öntünk. Ez szigeteli és tartósítja a lecsót.
  5. Kidunsztoljuk (meleg paplanok között hagyjuk kihűlni.) és a konyhaszekrény polcára tesszük.

Pin It on Pinterest