Őszi ízek mindenmentesen

Ma beköszöntött az ősz hivatalosan is. A természet éléskamrája most rengeteg finomságot kínál. Ilyen például a körte, a friss édesburgonya, amelyből már sok helyen hazait vásárolhatsz. De ebben az időszakban érik a szőlő, alma, de a cékla is. Őszi ízek tárházát varázsolhatod a tányérra. Mutatok néhány ötletet. 

A grillt begyújtani most sem késő, sőt ilyenkor még jobban esik a melege. Dobj rá almaszószos grillezett csirkecombokat és süsd arany barnára mindkét oldalát. Ha nincs lehetőséged faszenes grillt használni, akkor egy asztali elektromos grill is megteszi vagy egy grillserpenyő, esetleg egy kontaktgrill. Mindezek hiányában akár egy sima serpenyő is megfelel. 

Fokozhatod az őszi ízek kavalkádját azzal, ha sült körtével tálalod a fűszeres csirkemellet. Gyors és különleges köret, bármilyen sült hús mellé tálalhatod. 

Az édesburgonya is ebben az időszakban kerül ki a földből. Amellett, hogy szimplán megsütjük hasábként érdemes más módon is elkészíteni. Remek illatot varázsol a lakásba, ha megsütjük héjában. Ezután pedig nincs más dolgunk, mint megtölteni. Kiváló vacsora lesz belőle, de ebédre sem utolsó. 

Őszi ízek édesen

Nem csak főételek lehetnek tele őszi ízekkel, hanem az édességek, desszertek is. Mi több, akár süteményként is végezheti például a vérvörös, földes ízű, ám mégis édes cékla. Megfőzve a céklás muffin alapanyaga lehet. Bár sok cékla kerül bele, mégsem tolakodó az íze. Édes, csokis és belül krémes kis tortácska lehet belőle. Amíg pedig sül olyan illatot varázsol a lakásba, amely bármely potpourrit legyőz. 

Ha csak egy finom őszi ízű italra vágysz egy jó meleg takaróval a kanapén, akkor a körtés csokis ital a legjobb megoldás. Pillanatok alatt elkészül és fűszeres íze elfeledteti a kinti hűvös időjárást. Ne felejts el mécseseket is meggyújtani, amíg kényelmesen elkortyolod, mondjuk egy jó könyv társaságában. 

Ha pedig további őszi ízek vonzanának és szeretnél időt spórolni a konyhában, akkor jól jöhet a négy hetes ŐSZI MENÜTERV. Négy hétig nem kell azon töprengened, hogy mit főzz. A táblázatba foglalt menüterv mellé kapsz több, mint nyolcvan receptet kinyomtatható formában és e-book-ként, valamint hetekre lebontott bevásárló listát.