Almaszószos grillezett csirkecomb

Amióta szert tettünk a kontakt grillre, nem tudjuk hanyagolni. Isteni ételeket lehet vele pillanatok alatt készíteni. Ha vendégek jönnek, akkor is remekül használható. Így történt ez az almaszószos grillezett csirkecomb esetében is, amikor is a háztartásomban rendszeresen felbukkanó állatorvos-tanonc másodmagával meglátogatott. Természetesen, mint afféle egyetemista éhes volt (bár ez nálam követelmény, ha belépsz az ajtón), így összedobtam nekik ezt az ételt. Azért volt nagyon kényelmes, mert minden volt itthon hozzá, nem kellett hosszas sorokban vacsoráért várakoznom a pénztárnál. Csirkecombot mindig tartok a mélyhűtőben, almaszósz meg épp előző nap készült. Köretként görög módra grillezett cukkinit kaptak, mert a családi kiskert elkezdte ontani magából a sárga és csíkos héjú zöldséget. Nem túlzok, de pillanatokon belül eltűnt a menü és még egy kis barack fagyi is lecsúszott. 

Hozzávalók:

6 kicsontozott egész csirkecomb, 3 dl sűrű almaszósz, só, fokhagyma granulátum, 2 teáskanál dijoni mustár, mangalicazsír.

Az almaszószos grillezett csirkecomb elkészítése:

  1. Keverjük össze az almaszószt a dijoni mustárral.
  2. A csirkecomb filéket sózzuk meg és szórjuk be mindkét felét fokhagyma granulátummal. 
  3. Kenjük be mindkét oldalát a mustáros almaszósszal. 
  4. Hűtőben 2-3 órát hagyjuk pácolódni. 
  5. Kontaktgirllen vagy sima grillen süssük ki, de előtte zsírozzuk be a rácsokat/vaslapokat mangalicazsírral. 
  6. Grillezett cukkinival a legfinomabb.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben