Olcsó vacsora majdnem háromszáz forintért egy főre

A múlt héten olyan olcsó vacsora készült, amelynek költsége egy főre úgy 300 forintba került. Rakott kel volt a menü. Azért közel 300 forint, mert amit valójában kifizettem, az csupán 242 forint volt egy főre. A többi alapanyag már otthon volt, ami alatt hagymát, zsírt és fűszereket kell érteni. A pulyka darálthús kilója 900 forint volt, a kelkáposztát pedig 552 forintért tettem be a szatyromba.

Előkészítésében kicsit macerás, de megéri, mert a végeredmény nagyon finom. Kiadós és olcsó is. Akkor szoktam készíteni, amikor egyetemista húgom megszállja a családi fészket. Tudjátok sose volt könnyű egyetemistának lenni. Sok tanulnivaló, kevés ösztöndíj és még kevesebb idő az étkezésre. Leendő állatorvosomat ezért ilyenkor ellátom sok és laktató kajával. Manapság olyat főzök neki vacsorára, amiből másnapra is csomagolok. Ráadásul mi is ezt esszük a férjemmel másnap ebédre is. Ezúttal még egy plusz kétfős vacsora is kijött a megsütött adagból.

Időtakarékos és rentábilis is. Egyszer vásárolok és sokat, ami pedig a kedvező ár egyik garanciája. A hozzávalók közül csak a pulyka darálthúst vettem akciósan, a kelkáposzta normál áron került hozzánk. Még így is megérte megvenni.  Így készül egy igazán olcsó vacsora: a receptet itt találod.