Igazi maradék-eltüntetős étel lett a sonkával töltött spenótos palacsinta. Ugyanis volt még egy félbe maradt spenót püré a mélyhűtőben és néhány szelet sonka is árválkodott még eggyel lejjebb. Egy dobozban pedig két-három kemény sajt kocka várta jobb sorsát.
Amennyiben nálad otthon nem sonka és sajt az, ami megmentésre szorul, akkor tölthetsz ebbe a palacsintába maradék pörköltet, brassóit, bármilyen darált húsos ételt vagy akár ragut is. Zöldséges töltelékkel is igen finom lesz.

Hozzávalók:
2 tojás,
4 púpozott evőkanál spenót püré,
2 dl víz,
10-15 dkg zabpehelyliszt,
1 evőkanál zsír,
30 dkg kemény sajt,
5 szelet sonka,
1 teáskanál só,
1 teáskanál fokhagymapor.
Sonkával töltött spenótos palacsinta elkészítése:
A spenót pürést turmixoljuk össze a vízzel.
Keverjük össze a felvert tojásokat a spenótos vízzel.
Fűszerezzük, majd tegyük hozzá a lisztet.
Sűrű palacsintatésztát kell kikeverni.
Forró serpenyőben egy pár csepp olajon mindkét felét megsütjük.
Amikor megfordítottuk ráteszünk egy sonkaszeletet és egy kis lereszelt sajtot, majd ráhajtjuk a palacsinta másik felét.
Tovább is hajtogathatjuk még egyszer félbe a palacsintát, olyan “háromszögűre”, de félben is hagyhatjuk.
Tálaláskor a tetejére reszelt sajtot teszünk, ami ráolvad.