Sonkával töltött spenótos palacsinta

Igazi maradék-eltüntetős étel lett a sonkával töltött spenótos palacsinta. Ugyanis volt még egy félbe maradt spenót püré a mélyhűtőben és néhány szelet sonka is árválkodott még eggyel lejjebb. Egy dobozban pedig két-három kemény sajt kocka várta jobb sorsát. 

Amennyiben nálad otthon nem sonka és sajt az, ami megmentésre szorul, akkor tölthetsz ebbe a palacsintába maradék pörköltet, brassóit, bármilyen darált húsos ételt vagy akár ragut is. Zöldséges töltelékkel is igen finom lesz. 

Hozzávalók: 

2 tojás,

4 púpozott evőkanál spenót püré,

2 dl víz,

10-15 dkg zabpehelyliszt,

1 evőkanál zsír,

30 dkg kemény sajt,

5 szelet sonka,

1 teáskanál só,

1 teáskanál fokhagymapor.

Sonkával töltött spenótos palacsinta elkészítése:

A spenót pürést turmixoljuk össze a vízzel.

Keverjük össze a felvert tojásokat a spenótos vízzel.

Fűszerezzük, majd tegyük hozzá a lisztet.

Sűrű palacsintatésztát kell kikeverni. 

Forró serpenyőben egy pár csepp olajon mindkét felét megsütjük.

Amikor megfordítottuk ráteszünk egy sonkaszeletet és egy kis lereszelt sajtot, majd ráhajtjuk a palacsinta másik felét. 

Tovább is hajtogathatjuk még egyszer félbe a palacsintát, olyan “háromszögűre”, de félben is hagyhatjuk. 

Tálaláskor a tetejére reszelt sajtot teszünk, ami ráolvad.