Nagyon szeretem a vadast. Az igazit – természetesen – az anyukám készíti, isteni ízzel. De ez a gombás változat is nagyon finom. Kipróbálhatjátok bármilyen hússal is. Ajánlok hozzá köretet is: paleo szemlegombóc receptet.
Paleo zsemlegombóccal tálaljuk a vadast. A receptjét is megosztom veletek.
Hozzávalók
50 dkg gomba, 2 szál sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem (szárítottból egy vagy két evőkanálnyi), só, babérlevél, szemes feketebors, ecet ízlés szerint, egy evőkanál nyírfacukor, 2 evőkanál zsír, 2 kanál zabliszt, fél citrom, sűrű kókuszkrém ízlés szerint.
Elkészítése
- A répákat a hagymával sóval, babérlevéllel, borssal, és néhány csepp ecettel feltesszük vízben főni. A víz csak lepje el, nem kell több.
- Puhára főzzük, leszűrjük. A levét félretesszük.
- A zöldségeket és a nyírfacukrot egy evőkanál zsírban megpároljuk.
- Meghintjük a zabliszttel, kicsit pirítjuk, majd ráöntjük a félretett lével.
- Citromlével és kókusztejszínnel ízlés szerint dúsíthatjuk.
- A felaprított és megtisztított gombát egy evőkanál zsírban megpároljuk.
- Hozzákeverjük az áttört zöldséges vadas-mártást, és tálaljuk.