Imádom Polcz Alaine Főzzünk örömmel! Című szakácskönyvét. Nem csak a receptjei bűvöltek el, hanem az is, ahogy megírta őket. Egyszerűen jókedvre derít mindig. Ráadásul nagyon igaz a cím, ha nem főzünk örömmel, az étel sem lesz olyan finom. A magam részéről, ha nincs kedvem főzni, akkor egy rántottát is nagyon el tudok rontani. Akkor érdemesebb kerülnöm a konyha környékét is. Ebből a könyvből származik ez a citromos csirke recept, amely teljes mértékben paleo, gyors, olcsó és nagyon finom is.
Darabokra vágott petrezselyemzölddel tálalva az igazi.
Hozzávalók
csirkecomb, egész citrom, zsír, só.
Elkészítése
- A combok bőrét eltávolítjuk.
- Alufóliával bélelt hőálló edénybe tesszük a combokat.
- Sózzuk.
- Ráöntjük a citrom kifacsart levét. (Négy combra fél citrom leve kell!)
- Ráreszeljük a citrom sárga héját.
- Mogyorónyi zsírt – vagy vajat – teszünk mindegyik combra.
- Befedjük alufóliával.
- 35-40 percig sütjük 180-200 fokon.