Citromos csirke

Imádom Polcz Alaine Főzzünk örömmel! Című szakácskönyvét. Nem csak a receptjei bűvöltek el, hanem az is, ahogy megírta őket. Egyszerűen jókedvre derít mindig. Ráadásul nagyon igaz a cím, ha nem főzünk örömmel, az étel sem lesz olyan finom. A magam részéről, ha nincs kedvem főzni, akkor egy rántottát is nagyon el tudok rontani. Akkor érdemesebb kerülnöm a konyha környékét is. Ebből a könyvből származik ez a citromos csirke recept, amely teljes mértékben paleo, gyors, olcsó és nagyon finom is.

Darabokra vágott petrezselyemzölddel tálalva az igazi.

Hozzávalók

csirkecomb, egész citrom, zsír, só.

Elkészítése

  1. A combok bőrét eltávolítjuk.
  2. Alufóliával bélelt hőálló edénybe tesszük a combokat.
  3. Sózzuk.
  4. Ráöntjük a citrom kifacsart levét. (Négy combra fél citrom leve kell!)
  5. Ráreszeljük a citrom sárga héját.
  6. Mogyorónyi zsírt – vagy vajat – teszünk mindegyik combra.
  7. Befedjük alufóliával.
  8. 35-40 percig sütjük 180-200 fokon.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben