A három leggyorsabb hétköznapi paleo vacsora

Ahogy Garfield mondta: utálom a hétfőket. Sőt, a kedd az alattomos hétfő. A hétvégi pihenés után a hétfői pörgés igencsak fárasztó lehet. Ilyenkor este már ki akar bonylult és időigényes vacsorakészítéssel foglalatoskodni? A barátnőm például a héfő estéket a salátavacsorák idejének nevezte ki. Hazaesvén fáradtan a munkából csak összedobálta a hozzávalókat és már tálalta is a család vacsoráját. A hétfő estéket megkímélendő összegyűjtöttem a mi kedvenc három leggyorsabb hétköznapi paleo vacsora receptünket.

Pácolt tarja

Azért nagyon remek étel a pácolt tarja, mert már napokkal a sütés előtt be lehet fűszerezni, az idő csak jót tesz neki. Akár két nappal a sütés előtt is be lehet dobni a pácba. Például a vasárnapi ebéd készítése közben gyorsan rászórjuk a hozzávalókat, zárható edénybe tesszük és már dobjuk is be a hűtőbe. Így, már félig el is készült a hétfői vacsora is.

Azért is időkímélő fogás, mert fáradtan hazatérvén csak be kell dobni a sütőbe és amíg megsül van idő az esti teendők bármelyikére.

Gyors disznótoros

Nincs azzal semmi baj, ha nem főtt étel kerül a család elé a hét első estéjén. A hétfői hidegtálhoz nem kel más, mint egy éles kés és minden földi jó a helyi hentestől és zöldségestő. Az én családom kedvence a füstölt kolbász, kemény sajt, tepertő, házi májkrém kombója kiegészítve lilahagymával, ecetes uborkával, esetleg savanyúkáposztávan. Mindehhez nyáron nem vetjük meg a paprikát, őaradicsomot és uborkát sem. Tavasszal hónaposretekkel, újhagymával körítjük a disznóságokat. Ebben a fogásban az a jó, hogy a saját ízésedre szabhatod. Lehet a tányérodon disznósajt, erdélyi-, füstölt- vagy császárszalonna, vagy akár füstöltsonka is.

A hétköznapi paleo vacsora sztárja: tonhalsaláta

Az én hűtőmben és kamrapolcomon mindig őrzök ehhez a salátához hozzávalókat. Oly sok minden nem is kell hozzá és expressz gyorsasággal elkészülhet. Ennek a tonhalsalátának a titka, hogy kizárólag olívaolajban úszkáló tonhalból érdemes készíteni. A többivel kissé ízetlen lesz. Az olívaolajossal garantált a siker. A saláta részét készítheted az otthon tárolt zöldségekből és salátából. Ha nincs kedved szeletelni, vagy még gyorsabban szeretnél egészséges paleo vacsorát rittyenteni, akkor egy jobb zacskós salátára is ráboríthatod.