Pácolt tarja, az időtakarékos vacsora

Ha keveset akarsz dolgozni a konyhában, de igazán jó ételt szeretnél készíteni, akkor ajánlom a pácolt hús sütését. Sokféle létezik, de én a közelmúltban ellestem az anyósomtól egyet, ez a pácolt tarja. Nálunk most nagy sláger sláger, mert sokízű és finom. Olyannyira kevés munka van vele, hogy még vasárnap bepácoltam, mintegy öt perc leforgása alatt a húst és szerdán vettem elő a hűtőből. Akkor úgy egy perces munkával betettem a sütőbe, elfordítottam a gombot és mentem a dolgomra. Ekkora melóval alkottam meg a vacsorát és a másnapi ebédet is. Ez azért bevállalható bármely dolgos hétköznap estéjén. Egyetlen dolgot számíts bele, hogy cserébe viszonylag sokáig sül. Oké az igaz, hogy a köret már volt hozzá előző napról. De plusz öt perces melóval, ha megtisztítasz sárgarépát, zellert, édesburgonyát, hagymát, fehérrépát és mellé dobod, akkor egyben meglesz a a köret is. Az sem mellékes, hogy mindezért nem fogsz egy vagyont a boltban otthagyni.  

A páclevet ízlésednek megfelelően formálhatod, nem szentírás az általam megadott mennyiség. Ha édesebben szeretnéd, akkor tégy bele még mézet. De tehetsz bele több msutárt vagy bort is. Kísérletezd ki a ti kedvencetket.

Hozzávalók

6 szelet sertéstarja, 2 dl vörösbor, 2 evőkanál méz, 1 csapott evőkanál só, 1 kávéskanál bors, 5 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál mustár, chilipor vagy pehely ízlés szerint, 2 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése

  1. Összekeverjük a fűszereket, a bort és a olívaolajat.
  2. Bekenjük vele a húsokat. A maradék páclevet ráöntjük.
  3. Állni hagyjuk a húst legalább egy napig.
  4. 180 fokon legalább 2 órán keresztül sütjük fóliával lefedve.