Paleo zöldségkrém

Sütöttem egy remek kenyeret és valami különlegeset szerettem volna rátenni a szeletekre. A sonkát, sajtot már untam, az üres vajas kenyér pedig szintén nem volt vonzó alternatva. Mivel ismét “zöldségdiétát” tartunk, így adótt, hogy paleo zöldségkrém lesz a megfelelő áldozat. Kóstoltam már finom bolti zöldségkrémet, de az nem felelt meg a paleo irányelveknek. Ideje volt hát a saját alkotásnak.

Hihetetlenül gyors paleo zöldségkrém

Hozzávalók:

  • 1 répa,
  • 1 zelerszár,
  • 1 közepes édesburgonya,
  • két rózsa brokkoli,
  • 1 kis fej karfiol,
  • 4-5 kelbimbó,
  • 1 teáskanál só,
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor,
  • 1 mokkáskanál gyros fűszerkeverék (vigyázz, hogy E-szám mentes legyen!),
  • 8 dkg vaj.

Elkészítése:

  1. A megtisztított és felaprított zöldségeket tegyük fel annyi vízben főni, amennyi ellepi.
  2. Tegyünk sót a vízbe.
  3. Főzzük puhára.
  4. Tegyük tálba a megfőtt zöldségeket a fűszereket és a vajat.
  5. Botmixerrel pürésítsük alaposan.
  6. Tegyük hűtőbe, de frissen is fogyasztható.

Tipp:

Nem csak ebben a kombinációban próbálhatod ki. Kísérletezz például zellergumóval, karalábéval, sütőtökkel, fehérrépával vagy cukkinivel. Olyan kombinációban, amit csak el tudsz képzelni. Ez a zöldségkrém kitűnő paleo tésztákra feltétként. Elkészítheted a húslevesből megmaradt zöldségekből vagy sült zöldségekből is.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben