Paleo zöldségkrém
Sütöttem egy remek kenyeret és valami különlegeset szerettem volna rátenni a szeletekre. A sonkát, sajtot már untam, az üres vajas kenyér pedig szintén nem volt vonzó alternatva. Mivel ismét “zöldségdiétát” tartunk, így adótt, hogy paleo zöldségkrém lesz a megfelelő áldozat. Kóstoltam már finom bolti zöldségkrémet, de az nem felelt meg a paleo irányelveknek. Ideje volt hát a saját alkotásnak.
Hihetetlenül gyors paleo zöldségkrém
Hozzávalók:
- 1 répa,
- 1 zelerszár,
- 1 közepes édesburgonya,
- két rózsa brokkoli,
- 1 kis fej karfiol,
- 4-5 kelbimbó,
- 1 teáskanál só,
- 1 mokkáskanál fokhagymapor,
- 1 mokkáskanál gyros fűszerkeverék (vigyázz, hogy E-szám mentes legyen!),
- 8 dkg vaj.
Elkészítése:
- A megtisztított és felaprított zöldségeket tegyük fel annyi vízben főni, amennyi ellepi.
- Tegyünk sót a vízbe.
- Főzzük puhára.
- Tegyük tálba a megfőtt zöldségeket a fűszereket és a vajat.
- Botmixerrel pürésítsük alaposan.
- Tegyük hűtőbe, de frissen is fogyasztható.
Tipp:
Nem csak ebben a kombinációban próbálhatod ki. Kísérletezz például zellergumóval, karalábéval, sütőtökkel, fehérrépával vagy cukkinivel. Olyan kombinációban, amit csak el tudsz képzelni. Ez a zöldségkrém kitűnő paleo tésztákra feltétként. Elkészítheted a húslevesből megmaradt zöldségekből vagy sült zöldségekből is.