Legfinomabb szűzpecsenye recept: zsályával, kakukkfűvel

Hétköznapi luxus étel pillanatok alatt. Tényleg kész van egy fél óra alatt az egész, így akár egy zsúfolt hétköznap vacsorája, vagy home office esetén gyors, friss ebéd. A legfinomabb szűzpecsenye recept pedig zsályával és kakukkfűvel lesz teljes. 

Nem vagyok a nagyon felkapott, népszerű és drága húsok nagy kedvelője. Na nem feltétlenül az ára miatt. Ugyanis sokszor kiderül, hogy inkább csak nagyobb felhajtás ezek körül, mint amennyire finomak. Mondhatjuk, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja. Ezen gondolat mentén kimaradt eddig a repertoárból a sertés szűzpecsenye recept. De az egyik szombaton a piacon a kedvenc hentesemnél hirtelen felindulásból mégis vettem egy sertés szüzet.

Az alábbi gyors ebéd készült belőle, amely nagyon finom volt, FF-nek különösen ízlett, de egy dologra azért végérvényesen rávilágított. Én bizony nem vagyok az ennyire száraz húsok feltétlen híve. Ilyen például a karaj vagy épp a csirkemell és a sertészűz is. Lehet mellette bármilyen és bármennyi szósz, akkor is csak száraz hús marad. Mondjuk az igzsághoz az is hozzá tartozik, hogy angolosan sütve biztosan sokkal, de sokkal puhább ez a hús is, de én azzal sem vagyok nagy barátságban. Így maradt a well done vagyis a teljes átsütés. FF velem ellentétben mindegyiket nagyon szereti, így néha azért majd a tányérunkra kerül újból a szűzpecsenye is. 

A legfinomabb szűzpecsenye recept hozzávalói:

1 sertés szűzpecsenye hús

fél teáskanál zsálya

fél teáskanál kakukkfű

4-5 csipet só

késhegynyi őrölt feketebors

3-4 gerezd fokhagyma

5 dkg vaj

2 evőkanál zsír

Elkészítése:

A húst lehártyázzuk és 2 centi vastag korongokra vágjuk. 

A zsírt megforrósítjuk egy serpenyőben.

Rádobjuk a korongokat a zsírra és megpirítjuk egy-két perc alatt az egyik oldalát. 

Megfordítjuk és bele dobjuk a vajat a serpenyőbe.

Megszórjuk a fűszerekkel a húsokat bés a durvára felaprított fokhagymadarabokkal. 

Sütjük még legfeljebb 3-4 percig és kiszedjük tányérokra. 

Sült édesburgonyával, salátával és fokhagymás, feketeborsos, sós mandulakrémmel tálaljuk.