Almás muffin

Az egyik legelső paleo muffinom, amit elkészítettem. Mindenevő koromban külön muffin gyárat üzemeltettem a konyhámban. Senki sem távozott valamilyen ízű muffin nélkül. A csokissal például barátságokat kötöttem, vitákat előztem meg. Aztán paleósként is felfedeztem később a muffinkészítés fortélyait. Igaz nem lesz olyan látványos, de annál egészségesebb és finom is. Kiváló paleo almás muffin.

Ha fagyasztott gyümölccsel szórjátok meg, akkor előtte olvasszátok ki és egy nagy tésztaszűrőbe téve alaposan csöpögtessétek le. Ha ezt nem teszitek, a piskóta az átlagosnál is laposabb lesz.

Hozzávalók

4 nagyobb alma, 12 dkg nyírfacukor, 12 dkg darált dió, 1 tojás, 5 dkg durvára őrölt zabpehely, 8 dkg vaj vagy kókuszzsír, fahéj ízlés szerint, egy teáskanál vanília aroma, egy teáskanál szódabikarbóna

Elkészítése

  1. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd belekeverjük a lereszelt almát.
  2. Megszórjuk fahéjjal, beleütjük a tojást.
  3. Hozzálöttyintjük a vanília aromát és végül a felolvasztott vajat és összekeverjük.
  4. Muffinformákba kanalazzuk. Lehet tele a mélyedés, mert megdagadni nem fog.
  5. 25 percig 160-170 fokos sütőben sütjük.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben