Heti hedonizmus: paleo ételek csirkemellből

Miért lenne hedonizmus, hogy a konyhádon készülnek paleo ételek csirkemellből? Azért, mert négy év alatt pont a duplájára ment fel az ára. Mindez persze az én saját statisztikám. Lehet, hogy a gazdaság és a pénzügyek tudorai másképp hangzó frázisokkal fednék el ezt a tényt, de a számok makacs dolgok. 

Persze sosem tartozott a legolcsóbb alapanyagokhoz a csirkemell, de ezen most ugorjunk át. Beszéljünk arról, hogy miként lehet ezt a húst úgy elkészíteni, hogy szaftos maradjon és ne egy összeszáradt csizmatalpat kelljen elrágcsálni ebég gyanánt. A módszer egyszerű: viszonylag magas hőfok nem túl sokáig. Így kell sütni serpenyőben a fűszeres csirkemellet is. A vastagabb részét a húsnak kettévágjuk keresztben, így fele akkora vastag lesz és két szép szelet lesz belőle. A profik úgy csinálják, hogy az egyik oldaluknál nem vágják szét, így szív formájú marad. Ezután mehet a serpenyőbe. Csak az oldalát érdemes figyelni. Ha már több, mint a felénél magasabb a fehér, azaz a megsült rész, akkor megfordítható. Ezután már csak úgy két perc és vehetjük is ki a serpenyőből. Köretként vajban sült körte vagy barack dukál hozzá. 

Paleo ételek csirkemellből, de lassan

Azért készülhetnek paleo ételek csirkemellből lassabban is. Ilyen a bakonyi rakott csirkemell. Ehhez a másik fontos alapanyag a gomba. Ha takarékos akarsz lenni a konyhádban, akkor javaslom: egyik nap készíts egy igazán finom és dupla adag gombapörköltet. Ez lehet ebéd vagy vacsora, majd másnap fogj hozzá a bakonyi csirkemellnek. Így használhatod hozzá a megmaradt gombapörköltet és időt, energiát spórolsz. 

Grillezni is lehet

Annak ellenére, hogy gyorsan kiszáradhat a csirkemell, mégis lehet grillezni. pont a nagy hőhatás miatt. Percek alatt elkészül. Amennyiben emellett döntenél fontos, hogy ne vágd szét a csirkemellet. Át sül anélkül is gyorsan. 

Nálunk a grillezett, sonkával és sajttal töltött csirkemell kontaktgrillben nyerte el ehető formáját. Ez a módszer azt a kevés időt is lefelezi, amelyet a grillen kell töltenie. Ráadásul azért is előnyös, mert így kevésbé van esélye kifolyni a megolvadt sajtnak a húsból.