Marokkói sült csirke

Nagyon szeretek sült csirkét készíteni, mert minimális a munka vele, ám a végén egy nagyon finom, laktató étel lesz belőle. Közben pedig arra van időm, amire csak akarom. A marokkói sült csirke például a nyaralásunk egyik napján készült. Mellé dobtam némi répát a kertből és pár szem édesburgonyát és fokhagymát, így a körettel sem kellett bajlódnom. Amíg sült, addig én a teraszon olvastam és feltekintve a Balatont bámultam. Ki ne szeretne így finom ételeket készíteni?! Ilyenkor leginkább fűszerkeveréket használok, mert akkor még azon sem kell gondolkodni, hogy melyik fűszer illik melyikhez, csak szórom a csirkére és kész. Természetesen olyan fűszerkeverékek jelenhetnek meg a konyhámban, amelyek beleférnek a mindenmentes keretbe. Legutóbb az egyik hipermarketben tettem szert egy marokkói fűszerkeverékre és rögtön a kedvencünk lett. Nem csak a sült húsokon finom, hanem a grillezéshez is kiváló és a zöldségeknek is finom ízt ad. 

Hozzávalók: 

5 egész csirkecomb, Ras el Hanout marokkói fűszerkeverék (kurkuma, koriander, csípős paprikapor, édeskömény, só, fokhagymapor, római kömény, görögszéna, őrölt fekete bors, gyömbérpor), 3 kanál zsír, édesburgonya, só, sárgarépa, víz. 

A marokkói sült csirke elkészítése:

  1. A csirkecombokat, miután alaposan epiláltuk, beszórjuk mindkét felét sóval és a fűszerkeverékkel. 
  2. Tepsibe rakjuk és mellé dobjuk a zöldségeket. 
  3. Rátesszük a zsírt.
  4. Hozzá öntünk 1-2 dl vizet.
  5. Lefedjük a tepsit.
  6. 200 fokon egy óra alatt elkészül.
  7. A végén levesszük a tetejét a tepsinek és megpirítjuk 8-10 perc alatt a combok bőrét. 

Tipp:

Tálalhatod salátával, karfiolrizzsel vagy akár sütőtökpürével is. Ha megmarad, akkor csirkesaláta alapját képezheti a comb. A nyaralós ételhez készítettem egy gyors salátát is uborkából, sárga paradicsomból, pritamin paprikából és lila hagymából. Csak apróra vágtam a zöldségeket, összekevertem őket és a tányérra halmoztam köretként a sült zöldségek mellé. 

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben