Heti top – az immunerősítő gyümölcsöktől a paleo flódniig

Az immunrendszerünk erősítése most különösen fontos, miután még mindig nem vagyunk túl a koronavírus okozta helyzeten. Így mindent be kell vetnünk azért, hogy a testünk természetes védőbástyáját maximálisan jó állapotban tartsuk. Azt gondolhatnánk, hogy a tél vége felé csak az étrend-kiegészítők maradtak nekünk, mint vitamin forrás és immunerősítő, de örömmel jelentem nem így van. Van jónéhány olyan gyümölcs, amely nem csak az immunrendszerünkért tehet sokat, de vírusölő hatásuk is ismert. 

Kezdő palósokban felmerülhet a kérdés, hogy hol vásároljanak, milyen élelmiszert vegyenek. Persze a legideálisabb az lenne, ha őstermelőtől bio alapanyagokra tehetnénk szert rendszeresen és megfizethető áron, de lássuk be, ez nem mindig van így. Ezért összeírtam nektek, hogy én mit és hol szerzek be.

A flódnit többnyire karácsony idején sütik sokan, de a hagyományok szerint ez bizony nem karácsonyi sütemény. A szezonja inkább a február végéhez kötődik, legalább is a zsidó hagyományok szerint. Mivel vészesen közeleg a február vége, így én is sütöttem egy kis paleo zserbót.Szerintem nem utoljára.