Hagymás ragu

Elkészíthető bármilyen húsból vagy akár májból is. De az is remek megoldás, ha a húslevesből megmaradt főtt húst hasznosítod ezen a módon. Köret lehet hozzá édesburgonya, céklasaláta, uborkasaláta, karfiolrizs, sütőtökpüré, saláta vagy sült zöldségek.

Ha nem szereted nagyon a fokhagymát, vagy randid lesz, akkor kevesebbet is tehetsz bele.

Hozzávalók

fél kg sertéscomb, négy nagy fej vöröshagyma, öt gerezd fokhagyma, majoranna, kakukkfű, só, bors, petrezselyem, két teáskanál pirospaprika, négy evőkanál zsír, fél dl víz.

Elkészítése

  1. A zsíron pirítsuk meg a vékony csíkokra vágott húst.
  2. Szedjük ki a zsírból és tegyük félre.
  3. Dobjuk a maradék zsírra a felszeletelt hagymát majd fokhagymát.
  4. Sózzuk, borsozzuk és öntsük fel a vízzel.
  5. Tegyük vissza a húst és dobjuk rá a többi fűszert.
  6. Forgassuk át.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben