Patisszon paleo bundában

Bizonyára említettem már (párszor), hogy nagyon beleszerettem az édesburgonya lisztbe. Jó vele dolgozni és finom ételek készülhetnek vele. Sok más mellett panírozásra is ezt használom, mert isteni, párizsias bundát ad bárminek, amit belebugyolálok. Így nyár derekán mit is forgathatnék bele, mint cukkinit és patisszont. Így is nagyon finom lett a patisszon paleo bundában. 

Hozzávalók:

1 patisszon, 2 tojás, 1 dl víz, só, fokhagyma granulátum, 3-4 evőkanál édesburgonyaliszt, kókuszzsír.

A patisszon paleo bundában elkészítése:

  1. Meghámozzuk a patisszont és cikkekre vágjuk. 
  2. Besózzuk, megszórunk minden szeletet egy csipet fokhagyma granulátummal. 
  3. Éllni hagyjuk fél órát. 
  4. A tojásokat összekeverjük a vízzel, a mentes ételízesítővel és az édesburgonyaliszttel. 
  5. Beleforgatjuk a patisszon szeleteket. 
  6. Forró kókuszolajban pirosas-barnára sütjük. 
Az édesburgonya lisztes panír ilyen állagú

Tipp:

Még tovább fokozhatod az ízorgiát, ha gyros fűszerkeverékkel megszórod a patisszont, mielőtt bebundáznád.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben