Házi májpástétom
A piacon gyakran vettünk a kedvenc hentesünktől májkrémet. Mennyei az íze és nincs E számokkal teletűzdelve. Ugyanakkor nálunk nem tart sokáig ez a csemege. A férjem képes csak úgy magában is befalni. Így gazdaságosabb megoldást kellett találnom, hogy ipari mennyiségben rendelkezésre álljon a csemegéből. Az Aldiban van remek fagyasztott csirkemáj. Olcsó, hazai és tényleg finom. Ebből készül nálunk, legalább két csomag. Tökéletes összhangban van reggel a sajtos zabpogácsával.
Ha hosszabb időre tároljuk el, akkor olvasztott kacsazsírt önthetünk a tetejére, így légmentesen lezárható.
Hozzávalók
fél kg csirkemáj, 30 dkg zsír, hat gerezd fokhagyma, só, bors, majoranna ízlés szerint.
Elkészítése
- A zsírra rádobjuk a csirkemájat és mindkét oldalán megpirítjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, majorannát teszünk rá és rányomjuk a fokhagymát.
- Addig sütjük, amíg a külseje világosbarna nem lesz. Ez kb. 5 perc.
- Amikor langyosra hűlt, összeturmixoljuk és olvasztott zsírt adunk hozzá. Elsimítjuk lezárható edényben és hűtőben tároljuk.