Sütőtökös húsgombóc

A sütőtök igazi téli étel és nem csak önmagában ehető. Számos ételhez hozzá adható, így például a húsgombóchoz is. Azokat a példányokat hasznosítom így, amelyek nem annyira édesek. Így nem lesznek az enyészeté, hanem hasznosulnak. A köreként használatos sütőtökpürét is ilyen tökből készítem. 

Hozzávalók:

0,5 kg darált pulykahús, 

1 fej vöröshagyma,

3-4 gerezd sült sütőtök,

fél teáskanál kakukkfű,

1 teáskanál majoranna,

1 teáskanál fokhagyma por,

fél teáskanál fahéj,

só,

bors,

kókuszzsír.

A sütőtökös húsgombóc elkészítése:

  1. Keverjük össze az alapanyagokat.
  2. Formáljunk belőle gombócokat.
  3. Közepesen meleg kókuszolajban süssük barnára. 

Tipp:

Sütőtök pürével tálalva igazán finom. De kínálhatsz mellé sült édesburgonyát is.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben