Karfiolrizs

Amikor szezonja van olcsón lehet karfiolhoz jutni. Kiváló köret lesz belőle húsokhoz, ragukhoz, pörköltekhez. Sok hagymával és fokhagymával az egyik kedvencem. Önmagában, hús nélkül is megeszem. Nem túl bonyolult elkészíteni sem

Ha fagyasztott gyümölccsel szórjátok meg, akkor előtte olvasszátok ki és egy nagy tésztaszűrőbe téve alaposan csöpögtessétek le. Ha ezt nem teszitek, a piskóta az átlagosnál is laposabb lesz.

Hozzávalók

1 közepes fej karfiol, két evőkanál zsír, egy fej vöröshagyma, só, bors ízlés szerint.

Elkészítése

  1. Az apróra vágott vöröhagymát a zsiradékon megpároljuk.
  2. Rádobjuk az aprítógépben morzsányira darabolt karfiolt. Fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben