Belebotlottam egy visszautasíthatatlan sertéscomb ajánlatba. Így gyorsan megvettem és kanyarítottam belőle egy brassóit. Igen ám, de édesburgonya csak korlátozott mennyiségben volt a hűtőben. Így gondoltam egyet és zellerrel egészítettem ki. Először ellenállásba ütköztem a férjemnél az ötletemmel, de végül meggyőztem és az eredmény is meggyőzte.
A sütéshez használhattok kókuszzsírt is, azzal könnyebb lesz az étel.
Hozzávalók
0,5 kg sertéscomb, 5 dkg fokhagyma, 20 dkg édesburgonya, 20 dkg zeller, majoranna, só, bors, pirospaprika, kaukkfű, zsír.
Elkészítése
- A húsokat kockára vágva rádobom a forró zsírra és fehéredésig pirítom.
- Hozzá adom a fokhagyma felét kinyomva és a fűszereket.
- Pár csepp vizet is adok hozzá, ha szükséges. Készre párolom.
- A zellert és az édesburgonyát hasábokra vágom.
- Megsütöm forró zsírban.