Zöldséges-mandula joghurtos csirkecsíkok

Hétköznapokon az egyszerű serpenyős ételeket vagy a sütőben sült változatokat kedvelem. Ezekkel nincs túl sok gond, cserébe igencsak finomak. Ilyen étel a zöldséges-mandulajoghurtos csirkecsíkok is.

A serpenyős zöldséges-sült húsos egytálételek egyfajta maradékmentők is nálunk. Mehet bele minden, ami épp a hűtőben megtalálható. 

Ez a változat azért készült, mert nagyon beleszerettünk testületileg a mandula joghurtba. Ebből készítem manapság a saláták öntetét. Épp volt egy felbontott darab a hűtőben, ami igencsak feldobta az egész ételt. Így lett az új kedvencünk a zöldséges-mandulajoghurtos csirkecsíkok. 

Hozzávalók:

2 nagyobb csirkemell,

fél fej brokkoli,

2 közepes szál sárgarépa,

1 fehér répa,

egy kis szelet zeller,

4 evőkanál zsír,

2 gerezd fokhagyma,

1 fej vöröshagyma,

fél teáskanál kakukkfű,

1 teáskanál mindenmentes ételízesítő,

15-20 dkg gomba,

1 nagy doboz mandula joghurt,

só, bors ízlés szerint.

Zöldséges- mandula joghurtos csirkecsíkok elkészítése:

A csirke mellet vékony csíkokra vágjuk. 

A zöldségeket kis darabokra vágjuk.

A felforrósított zsíron a felkarikázott répát, fehérrépát és zellert elkezdjük pirítani.

Sózzuk, borsozzuk. 

Amikor már egy kicsit elkezd puhulni, dobjuk bele a csirkemell csíkokat és pirítsuk le. 

Fűszerezzük kakukkfűvel és az ételízesítővel. 

Amikor már minden majdnem puha és megsült, akkor tegyük rá a felszeletelt gombát. 

Amikor már a gomba összeesett, akkor tegyük rá a felszeletelt vöröshagymát. 

Amikor a hagyma megpuhult zárjuk el alatta a tűzhelyet.

Öntsük rá a mandula joghurtot és keverjük össze.

Végül keverjük bele a másik gerezd zúzott fokhagymát.