Hétköznapokon az egyszerű serpenyős ételeket vagy a sütőben sült változatokat kedvelem. Ezekkel nincs túl sok gond, cserébe igencsak finomak. Ilyen étel a zöldséges-mandulajoghurtos csirkecsíkok is.
A serpenyős zöldséges-sült húsos egytálételek egyfajta maradékmentők is nálunk. Mehet bele minden, ami épp a hűtőben megtalálható.
Ez a változat azért készült, mert nagyon beleszerettünk testületileg a mandula joghurtba. Ebből készítem manapság a saláták öntetét. Épp volt egy felbontott darab a hűtőben, ami igencsak feldobta az egész ételt. Így lett az új kedvencünk a zöldséges-mandulajoghurtos csirkecsíkok.

Hozzávalók:
2 nagyobb csirkemell,
fél fej brokkoli,
2 közepes szál sárgarépa,
1 fehér répa,
egy kis szelet zeller,
4 evőkanál zsír,
2 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
fél teáskanál kakukkfű,
1 teáskanál mindenmentes ételízesítő,
15-20 dkg gomba,
1 nagy doboz mandula joghurt,
só, bors ízlés szerint.
Zöldséges- mandula joghurtos csirkecsíkok elkészítése:
A csirke mellet vékony csíkokra vágjuk.
A zöldségeket kis darabokra vágjuk.
A felforrósított zsíron a felkarikázott répát, fehérrépát és zellert elkezdjük pirítani.
Sózzuk, borsozzuk.
Amikor már egy kicsit elkezd puhulni, dobjuk bele a csirkemell csíkokat és pirítsuk le.
Fűszerezzük kakukkfűvel és az ételízesítővel.
Amikor már minden majdnem puha és megsült, akkor tegyük rá a felszeletelt gombát.
Amikor már a gomba összeesett, akkor tegyük rá a felszeletelt vöröshagymát.
Amikor a hagyma megpuhult zárjuk el alatta a tűzhelyet.
Öntsük rá a mandula joghurtot és keverjük össze.
Végül keverjük bele a másik gerezd zúzott fokhagymát.