Labdapecsenye édesburgonya kabátban

Mióta felfedeztem az édesburgonya lisztet nem tudok betelni vele. Számtalan módon használható, például panírozni. No nem olyan hagyományos lesz tőle a “bunda”, de nagyon finom. Először fűszeres darált húst csomagoltam bele. Aztán számtalan variációt készítettem és mind nagy siker. Az alaprecept azonban a labdapecsenye édesburgonya kabátban. Miért labdapecsenye? Polcz Alaine szakácskönyvében (Főzzünk örömmel) olvastam ezt az elnevezést és nagyon megtetszett. Azóta a fasírtot így hívom. 

Hozzávalók:

fél kg darált pulykahús, 1 teáskanál oregánó, 1 teáskanál kömény, 1 teáskanálmajranna, 1 teáskanálőrölt pirospaprika, 1 teáskanálkakukkfű, 1 teáskanál lestyán, fél teáskanál tárkony, 1 gerezd fokhagyma, 4 tojás, 3 evőkanál édesburgonyaliszt, 1 dl víz, só, kókuszzsír.

A labdapecsenye édesburgonya bundában elkészítése:

  1. A darált húst összekeverjük egy tojással, a fűszerekkel, sóval, csipetnyi őrölt borssal és az egy zúzott fokhagymagerezddel. 
  2. A három tojást keverjük össze 1 dl vízzel és a burgonyaliszttel. Sózzuk is meg. Akkor jó, ha sűrű palacsintatészta lesz belőle.
  3. A fűszeres darált húsból pogácsákat formázunk és megmárjuk az édesburgonyalisztes masszában. 
  4. Serpenyőben, kókuszzsírban kisütjük.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben