Paleo fagyi eperből és ananászból

Igazából nem is a klasszikus fagyi, mert azért annál folyékonyabb. Viszont nem is jégkrém, hanem egy hűs, jeges krém. Ugyanis nincs fagylaltkészítőnk és már nem is szeretnék. Olyannyira sok kütyüm van a kis konyhámban, hogy többet már elrakni sem tudnék. Ráadásul nem szeretünk sokat várni a fagyira. Így az a megoldás született, hogy inkább a felkockázott gyümölcsöket lefagyasztom, vagy eleve fagyasztott gyümölcsöt veszek, és amikor megkívánjuk a hűs édességet, csak összeturmixolom a megfelelő gyümölcsből. Így készül nálunk a paleo fagyi, eddig eperből és ananászból. Mivel villámgyorsan elkészül, így hétköznap is elkészítheted, egy fárasztó nap után.

Hozzávalók az eperfagyihoz:

10 nagy szem fagyasztott eper, fél fagyasztott banán (felkarikázva), 1 dl sűrű kókusztej, 1 evőkanál agavé szirup (eritrit, xyllit). 

Hozzávalók az ananászfagyihoz

10-15 közepes kocka fagyasztott ananász, fél fagyasztott (felkarikázott) banán, 1 evőkanál agavé szirup (eritrit, xyllit), 2 közepes levél menta. 

A paleo fagyi elkészítése: 

  1. Minden hozzávalót a turmixba teszünk. 
  2. Alaposan összeturmixoljuk.
  3. Azonnal tálaljuk. 

Tipp:

Botmixerrel vagy smootie géppel is elkészítheted.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben