Nyár eleji zöldségleves

Amikor nyár elején meglátom az új zöldségeket, mint a répa, fehérrépa és társaik, akkor telepakolom vele a kosaram. A zsenge zöldségek édeskés íze utánozhatatlan. Mindenevő koromban ilyenkor zsenge borsóval kombináltam és petrezselymes újkrumpli volt a második. Igen, magában, mert úgy finom, kissé lepirítva. Ma már csak a zsenge leveszöldségek maradtak az étlepon, de ezekből páratlanul finom nyár eleji zöldségleves készül. 

Hozzávalók: 

1 csomag zsenge sárgarépa, 1 csomag zsenge petrezselyemgyökér, 1 csomag újhagyma, 1 karalábé, 1 közepes gumó édesburgonya, 1 fej (új) fokhagyma, 2 csipet őrölt bors, 1 teáskanál lestyán, 1 teáskanál kurkuma, 2 evőkanál zsír, 2 teáskanál só, fél teáskanál tárkony, víz. 

A nyár eleji zöldségleves elkészítése:

  1. A zsírt egy fazékban megmelegítjük.
  2. Rádobjuk a felkockázott sárgarépát, perezselymet és karalábét és az egészben hagyott fokhagymagerezdeket. 
  3. Pároljuk együtt pár percig.
  4. Fűszerezzük sóval, borssal.
  5. Öntsük fel vízzel.
  6. Beletesszük a maradék zöldségeket. 
  7. Beleszórjuk a lestyánt, kurkumát és tárkonyt. 
  8. Addig főzzük, amíg minden zöldség megpuhul. 

Tipp:

Zsír helyett használhatsz kókuszzsírt is. A répát, fehérrépát, ha nagyon zsenge, akkor akár egészben is megfőzheted.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben