Mángold tekercs édesburgonyás bundában

Már megint a családi kiskert a hibás, mert csak úgy ontotta a mángoldleveleket, amelyek nagyok és szép zöldek voltak. Szerintem nem főzeléknek való, így inkább belecsomagoltam fűszeres darálthúst és húztam rájuk egy kabátot. Így lett a mángold tekercs édesburgonyás bundában. 

Hozzávalók:

fél kg darált pulykahús, 1 teáskanál oregánó, 1 teáskanál kömény, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 teáskanál majoranna, teáskanál lestyán, 1 teáskanál kakukkfű, fél teáskanál tárkony, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál édesburgonyaliszt, 4 tojás, 1 dl víz, só, kókuszzsír, 10-15 nagy mángoldlevél.

A mángold tekercs elkészítése:

  1. A darált húst összekeverjük egy tojással, a fűszerekkel, sóval, egy kis őrölt borssal valamint a zúzott fokhagymagerezddel. 
  2. A három tojást keverjük össze 1 dl vízzel, egy csipet sóval és a burgonyaliszttel. Akkor az igazi, ha sűrű palacsintatészta.
  3. A fűszeres darált húsból hengerekett formázunk és mángoldlevélbe csomagoljuk.
  4. A csomagokat édesburgonyalisztes masszába forgatjuk. 
  5. Serpenyőben, kókuszzsírban kisütjük.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben