A négy legjobb tükörtojás recept

A hagyományos tükörtojáshoz nem kell más csak zsír, tojás só és talán bors. A magam részéről minden tojásételhez szórok szárított, aprított leveszöldséget. (Ez úgy néz ki, mint a Vegeta vagy Delikát, és azt is tudja, de nincsenek benne E-számok és egyéb más hozzávaló. Sőt, még só sincs benne.) Különlegesen jó ízt ad a rántottától kezdve a tükörtojásig mindennek. 

A tükörtojás egyszerű, olcsó étel és pillanatok alatt elkészül. Lehet feltét egy főzeléken vagy önmagában némi zöldséggel, sajttal reggeli. Ugyanakkor ezt a nagyon egyszerű ételt több módon is fel lehet tuningolni. Íme a négy legjobb tükörtojás recept paleóra hangolva.

 

Sonkás tükörtojás

Az első nagyon egyszerű, de felturbózott tükörtojások egyike. A szokásoson kívül csak jóféle füstölt sonka szükséges még hozzá. A receptet itt leled.

 

Kosárka

Ez a változat nagyon kényelmes, mert nem kell attól tartanod, hogy odaég a tojás alja és megkeményedik. Viszont egy remek szilikonos muffinforma szükséges hozzá. Ha nincs, csak hagyományos “vasból” készült, az se baj. Kicsit nehezebb lesz kiszedni belőle, de nem lehetetlen feladat. Így készítheted el. 

 

Paprikavirág

Látványos és finom módja a tükörtojás elkészítésének, amikor paprika karikába ütjük a tojást. Ehhez sem kell semmi különös a szokásos hozzávalókon kívül, csupán egy kaliforniai paprika. Egy megtermett paprika, akár két adaghoz is elég, így még télen sem okoz nagy kiadást. A részletek emitt.

 

Virslikeret

Ha sikerül hozzájutnod mentes virslihez, amelyben nincsenek e-számok, szója és egyéb nem kívánatos adalékanyag, akkor készíts belőle felséges reggelit. Ehhez nem kell mást tenned, mint alaposan beirdalni a virslit. Ezután a két végét össze kell tűzni fogpiszkálóval. Az összetűzött virslikarikát tedd felmelegített zsírba és süsd meg “hólyagosra” lassú tűzön az egyik felét. Ezután fordítsd meg és azonnal üsd bele a tojást a közepébe. Sózd meg és hintsd meg szárított fűszerkeverékkel. Fedd le az edényt és lassú tűzön addig süsd a tojást, amíg éppen már nem folyós. Az se baj, ha egy kicsit folyós marad, úgy még finomabb.

Tálalhatod sült édesburgonyával vagy akár csak házi ketchuppal.