Rukkolás saláta málnás balzsamecetes öntettel
Ebben az évben bőségesen termett rukkola és zöld fejes saláta a családi kertben. Nem győzzük enni. Sőt már került turmixba és gombás fasírtba is. A legújabb köret, amelyet nagyon szeretünk az a rukkolás saláta, amelynek igazából az öntete különleges, mert málnás balzsamecettel készült.
Hozzávalók:
Fél fejessaláta, 2 marék rukkola, 5 datolyaparadicsom, 2 szál újhagyma a zöldjével együtt, fél kígyóuborka, 4 evőkanál olívaolaj, 4 evőkanál málnás balzsmecet, 2 evőkanál eritrit (vagy másédesítő).
Elkészítése:
- A salátának valókat összeaprítjuk és egy salátástálba halmozzuk.
- Összekeverjük alaposan a balzsamecetet az olajjal és az eritrittel. Akkor jó az öntet, ha édesen savanykás.
- Ráöntjük az öntetet a salátára és azonnal tálaljuk.
Tipp:
Sült húsok mellé kiváló friss köret. De remekül kiegészthet fasírtokat vagy akár tükörtojást is.