Rukkolás saláta málnás balzsamecetes öntettel

Ebben az évben bőségesen termett rukkola és zöld fejes saláta a családi kertben. Nem győzzük enni. Sőt már került turmixba és gombás fasírtba is. A legújabb köret, amelyet nagyon szeretünk az a rukkolás saláta, amelynek igazából az öntete különleges, mert málnás balzsamecettel készült. 

Hozzávalók:

Fél fejessaláta, 2 marék rukkola, 5 datolyaparadicsom, 2 szál újhagyma a zöldjével együtt, fél kígyóuborka, 4 evőkanál olívaolaj, 4 evőkanál málnás balzsmecet, 2 evőkanál eritrit (vagy másédesítő).

Elkészítése:

  1. A salátának valókat összeaprítjuk és egy salátástálba halmozzuk. 
  2. Összekeverjük alaposan a balzsamecetet az olajjal és az eritrittel. Akkor jó az öntet, ha édesen savanykás. 
  3. Ráöntjük az öntetet a salátára és azonnal tálaljuk. 

Tipp:

Sült húsok mellé kiváló friss köret. De remekül kiegészthet fasírtokat vagy akár tükörtojást is.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben