A három legjobb paleo káposztás étel

A téli időszak egyik jellemző zöldsége a káposzta. Ez a téli zöldség igen sokat tehet az egészségünkért. Igen sok C-vitamint tartalmaz, így nyersen is érdemes salátákba gyalulni. De azért ennél többre is képes: rákmegelőző, gyulladáscsökkentő, segít megelőzni a macula degenerációt, remek étel a gyomorfekély gyógyítására. Magas rosttartalma segít a székrekedés enyhítésében. Mivel rengeteg antioxidáns van benne, ha sok káposztát eszünk, akkor jót tesz a bőrünknek. A szemek körüli szarkalábak igazi ellensége. Kevesen tudják róla, hogy remek gyógyszer a fájóizmokra is. De lila változata az alzheimer kór kialakulását is megakadályozza. A fogyókúrázók igazi barátja, ugyanis alig van benne kalória. Természetes antibiotikumként is használhatjuk. Mindez igaz a kelkáposztára is. A savanyúkáposzta pedig kifejezetten superfood, vagyis olyan élelmiszer, amely különösen jót tesz az egészségünknek. A savanyúkáposzta levét például rákbetegeknek írják elő, mert segít legyőzni a kórt. Mindezeken túl pedig igencsak olcsó élelmiszer.

A paleo étrendbe remekül beilleszthető és számos ételt készíthetünk vele. Ajánlom próbáld ki a zsíroskenyeret savanyúkáposztával. Természetesen paleo kenyérrel edd. Mindenféle salátába remek hozzávaló a káposzta bármely változata, csak a lehető legvékonyabbra szeleteld.

Mindezen túl íme a három személyes kedvencem, vagyis a legjobb paleo káposztás étel receptje.

A káposztás-almás sült hús receptje azért is remek, mert azon kívül, hogy finom, nagyon egyszerű az elkészítése. Fáradt hétköznap estékre is kiváló vacsora, amelyből másnap ebédre is vihetünk magunkkal.

A paleoétrendben sem kell lemondani a kelkáposztafőzelékről. Igaz, kicsit át kell “szabni”, de így is nagyon finom és egészséges étel. Az édesburgonya pedig kifejezetten jól illik a kelkáposztához. Ha nem használsz zabpehelylisztet, akkor próbáld ki a tápiókalisztet sűrítőként. A főzelékbe tegyél egy kis pirospaprikát, majd a levéből vegél ki egy keveset és keverj el benne némi tápiókalisztet. Öntsd vissza és forrald fel. Ezután pedig egy gerezd zúzott fokhagymával ízesítsd a főzeléket.

A párolt lilakáposzta a sült libacomb elengedhetetlen kelléke, de az egyik legjobb köret más sülthúsok mellé is. Nem nehéz elkészíteni és igazán különleges ízű. Érdemes többet készíteni belőle, mert önmagában is finom és tápláló étel.