Maradékmentés: húsleves fasírt, avagy a főtt hús második élete

Bármennyire elképesztő, de azért jót és hasznosat is hozott magával a koronavírus-fertőzés. Például azt, hogy sokan elkezdtek főzni otthon és még többen nagy figyelmet szentelnek annak, hogy ne legyen ételhulladék. Vagyis minden maradékot, amit csak lehet hasznosítanak és nem vész kárba étel és alapanyag. Ennek jegyében született a húsleves fasírt is.

Mostanában az is gyakori, hogy húsleves kerül az asztalra, mivel – többek közt – remekül támogatja az immunrendszert. Igen ám, de ezzel jár meglehetősen sok főtt hús is. Annak pedig nem igazán vagyunk nagy barátai. Néha egy kis házi majonézzel, keménysajttal és lilahagymával elmegy, de hosszú távon inkább felesleg. Ezért manapság húsleves fasírt formájában születik újjá és igen nagy kedvencünk lett. 

Általában édesburgonya hasábbal és salátával tálalom, de remekül passzol hozzá a sütőtök püré, savanyúkáposzta vagy éppen a vajban párolt, fahéjas körte és alma is. 

Hozzávalók:

1-2 adagnyi főtt hús kicsontozva,

1 közepes alma,

1 teáskanál őrölt pirospaprika,

1 gerezd fokhagyma vagy 1 teáskanál fokhagyma granulátum,

2 teáskanál só,

fél teáskanál rozmaring,

fél teáskanál őrölt fűszerkömény,

1 teáskanál bazsalikom,

negyed teáskanál őrölt fekete bors,

csipetnyi fahéj,

2 tojás,

zsír vagy olaj a sütéshez. 

A húsleves fasírt elkészítése:

A főtt húst és a megpucolt almát tegyük késes aprítóba és aprítsuk masszává.

Tegyük egy tálba az almás húsmasszát és adjuk hozzá a fűszereket. 

Keverjük össze alaposan és tegyük hozzá a tojásokat is. 

Formázzunk belőle kis korongokat és forró olajban pirítsuk meg mindkét oldalát. 

TIPP:

Amennyiben nincs ennyi féle fűszered otthon, akkor használhatsz gyros fűszerkeveréket is. De légy elővigyázatos, hogy se cukor, se tartósítószer vagy ízfokozó ne legyen benne. 

Önmagában is ropogós lesz, de ha még ropogósabbat szeretnél, akkor a sütés előtt a húskorongokat forgasd bele zabpehelylisztbe.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben