Grillezett cukkini görög módra

Ismét elkezdődött a cukkini szezonja. Idén sárga héjú termések nőttek a kertben. Igen, én találtam ki már megint ezt is, mert annyira viccesek, amikor nem csak az a morózus sötét zöld a külsejük. Így vettem tavasszal magot és oda adtam FF apukájának további hasznosítás céljából. Jelentem tényleg vicces, hogy sárga a héja, bár én nagy ízkülönbséget nem érzek.

Ezúttal köretként kezdte a pályafutását nálunk. Grilleztük és nagyon rákaptunk. Persze nem faszénen pirítottuk meg, hanem elektromos kontakt grillen, de így is nagyon finom. A titka a fűszerezésében rejlik. A kedvencünk a grillezett cukkini görög módra nagyon egyszerű és kiváló köret sült húsokhoz, de még egy tükörtojást is feldob. 

Ha zsenge a cukkini, akkor nem szükséges meghámozni és a magja is maradhat. Bevallom én így jobban szeretem, mint öregebb korában. A fűszert keverékként vettem a kedvenc sarki fűszeresemben, de ha nincs épp időm eljutni oda, hát magam készítem el. Minden kapható hozzá a legegyszerűbb élelmiszerboltban is. Grill és sült ételekhez egyaránt kiváló köret, de próbáld ki az almaszószos grillezett csirkecombbal is.

Hozzávalók:

1 közepes cukkini, mangalicazsír, gyros fűszerkeverék (oregánó, paprika, bors, fokhagyma, bazsalikom), só. 

A grillezett cukkini görög módra elkészítése:

  1. 1-1,5 centi vastagságúra karikára szeleteljük a cukkinit. 
  2. Megszórjuk a fűszerekkel mindkét oldalát. 
  3. Állni hagyjuk legalább fél óráig. 
  4. Bekenjük a grillrácsot mangalicazsírral és rátesszük a cukkíniket.
  5. A cukkinikorongok tetejére is csepegtetünk pár csepp mangalicazsírt. 
  6. 3-4 perc alatt elkészül. Akkor jó, amikor még roppanós, de már nem nyers.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben