Paleo vadas

Idegen tollakkal fogok ékeskedni, ugyanis ez a recept az anyukámé. De annyira finom, hogy meg kell osszam veletek. Érdemes nagyobb adagot elkészíteni belőle, mert jól fagyasztható. Vacsorára és ebédre is jó választás, akár egymás után is. Én abban a kényelmes helyzetben vagyok, hogy bizony az anyukám fogja főzni nekem a jövőben is. Úgy is mindig az az első kérdése, amikor megtudja, hogy meglátogatjuk: “és mit főzzek?” Íme a válasz: paleo vadas legyen sült édesburgonyával. Egyébként vadast nem csak húsból lehet készíteni, hanem gombából is. 

Hozzávalók:

2 nagyobb csorkemell filé, 3-4 evőkanál zsír, 5-6 nagyobb sárgarépa, 2 evőkanál zabpehelyliszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál juharszirup, 1 mokkáskanál dijoni mustár, só, bors, víz.

A paleo vadas elkészítése:

  1. A feldarabolt csirkemellett a zsíron megpároljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Külön egy lábasba tesszük a megtisztított sárgarépát, fokhagymát és csak annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. 
  4. Sózzuk, borsozzuk ls addig főzzük, amíg a répa megpuhul. 
  5. Beletesszük a zabpehelylisztet, juharszirupot, a mustárt és összeturmixoljuk. 
  6. Beletesszük a csirkemellett a mártásba és felforraljuk egyszer. 

Tipp:

Sült édesburgonyával tálaljuk. De készíthetsz hozzá paleo zsemlegombócot is. A főzés során kóstolj rendszeresen és nyugodtan használj több juharszirupot vagy sót, ha úgy érzed.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben