Csokis alma

Akkor készítek csokis gyümölcsöket, amikor valamilyen sütihez olvasztott csokoládé szükséges. Ilyenkor kicsivel többet olvasztok fel és, ami megmarad, abba gyümölcsöt mártogatunk. De önmagában is érdemes elkészíteni. Nem szükséges hozzá puccos fondükészítő szett.

Ezzel a módszerrel bármely idénygyümölcsöt feldobhatjuk akár a magunk, akár a vendégeink örömére.

Hozzávalók

friss alma, egy tábla étcsokoládé (10 dkg), egy evőkanálnyi kókuszvaj.

Elkészítése

  1. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
  2. Egy evőkanálnyi kókuszvajat teszünk hozzá és összeolvasztjuk őket.
  3. Karikákra vágjuk az almát és megforgatjuk a csokoládéban.
  4. Zsírpapírra tesszük és hagyjuk megszilárdulni a csokoládét.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben