A tél vége felé közeledve egyre jobban vágyom már a friss zöldségek után. De még várni kell addig sokat. Így ilyenkor szoktam elővenni az eletett befőtteket, lekvárokat és mindenféle befőzött zöldséget. Ilyenkor szoktam kibontani a paradicsomleveket is, amelyekből ketchupot vagy szószt készítek. A leves nálunk annyira nem kedvelt. De ilyenkor szoktam elővenni az üvegekbe eltett lecsót is. Így a napokban paradicsomos gombóc volt a menü paleo módra.
Tojást sose tégy bele, mert kemény lesz tőle a gombóc. A zellerzöldjét ki is hagyhatod, a petrezselyemzöldjéből használhatod a szárított változatot. Olyan fűszereket tégy bele, amiket szeretsz. Lehet kevesebbet is, akkor is jó lesz. Kipróbálhatod indiai fűszerekkel is, azzal is nagyon finom, különleges lesz a végeredmény. Kísérletezz, a végeredmény úgy is finom lesz.
Hozzávalók
0,5 kg darálthús, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, lestyán, só, bors, zellerzöldje, tárkony, szárított zöldségkeverék, 3 evőkanál zsír, 3 evőkanál zabliszt, 0,75 liter paradicsomlé, víz, bazsalikom, oregánó, nyírfacukor
Elkészítése
- A darált hús ízlés szerint befűszerezzük.
- Gombócokat gyártunk belőle.
- Forró, sós vízben kifőzzük.
- Kivesszük a vízből és félretesszük a gombócokat.
- A zsírból és zablisztből rántást készítünk.
- Ráöntjük a paradicsomlevet.
- Nyírfacukorral, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük.
- Beletesszük a gombócokat.
- Átforraljuk a paradicsomlével a gombócokat.