Olcsó vacsora kevés munkával

Amikor meglehetősen gyorsan és kevés munkával szeretnék vacsorát varázsolni a családi asztalra és mondjuk még az is kitétel, hogy a másnapi ebédre jusson belőle, na akkor veszem elő a csirkecombot. Mégpedig még vagy reggel vagy még előző este a mélyhűtőből. Amikor hazaérek csak annyi a dolgom, hogy befűszerezzem és bedobjam a sütőbe. Amíg megsül elkészühet a köret. Ha nagyon lusta vagyok, akkor csak a hús mellé dobom a zöldségeket, fűszert szórok rá és már dobom is a sütőbe. Egy órán belül elkészül a vacsi, a másnapi ebéd és 15 percnél többet nem töltöttem a konyhában. Ráadásul olcsó vacsora is.

A fűszerezés pedig bármilyen lehet a kedvemtől függően. Az egyik kedvencem az indiai sült csirkecomb. De szoktam rá szórni görög fűszerkeveréket, vagy csak majorannát, fokhagymát, esetleg zsályát sóval, borssal, de nagy népszerűségnek örvend fokhagymás, kakukkfüves változat is.

Egyébként most érdemes kísérletezni, mert a csirkecomb ára egyre alacsonyabb. A magam részéről tanyasi csirkecombot a piacon 590 forintért vettem kilónként. Be is táraztam belőle a mélyhűtőbe. A hétvégén vendégség lesz nálunk és az lesz a főfogás. Az indiai sült csirkecombot pedig kicsivel több, mint 200 forintból hoztam ki egy főre.

Lássuk miként sikerült:

A csirkecomb 590 forint/kg, fagyasztott kelbimbó 300 ft/csomag, sárgarépa 130 forint/kg (akciósan vettem). Két csirkecomb 40 dkg vagyis 236 forint. Fél csomag kelbimbót használtam, az 150 forint és 30 dkg sárgarépa az 40 forint. Összesen két főre 426 forint, ami fejenként 213  forint. Ha négytagú családnak készíted, akkor sem lesz még 900 forint sem összesen a kiadásod.