Oregánós vaslapos csirke

Ismét felfedeztem magamnak a kontaktgrill szerkezetemet. Mindenevő koromban inkább szendvicsek készítésére használtam. Rengeteg remek receptem volt hozzá. Pikk-pakk elkészültek benne a jobbnál-jobb szendvicsek. Aztán nyugdíjaztam egy kis időre. Véletlenül került elő, mert eredetileg az erkélyen akartam grillezni egy elektromos grillel. De az égiek nem úgy akarták és esni kezdett. Gondoltam jó lesz majd a konyhában is, amikor megpróbáltam előszedni a tetején volt a kontaktgrill. Lámpás gyúlt fejemben és ezzel készült el az oregánós vaslapos csirke. Meg utána még rengeteg hasonló étel. 

Hozzávalók:

2 csirkecomb filé, 2 evőkanál olvasztott zsír, 1 teáskanál oregánó, őrölt fekete bors, só, 1 teáskanál fokhagyma granulátum. 

Elkészítése: 

  1. Az olvasztott zsírba beletesszük az oregánót és a fokhagyma granulátumot. 
  2. A csirkecomb filéket (te is kifilézheted és nem bonyolult munka) alaposan besózzuk.
  3. Ezután meghintjük egy-egy csipet őrölt fekete borssal. 
  4. Bekenjük a csirkecomb filéket egy ecset segítségével a fűszerezett olvasztott zsírral. 
  5. Kontaktgrillbe tesszük közepes hőfokra. 
  6. 8-10 perc alatt átsül. 

Tipp:

Saláta körettel a legfinomabb.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben