Rántott töltött káposzta

Biztosan furán hangzik a neve, de nem bánod meg, ha elkészíted. Egy kis különlegesebb zöldséges ételre vágytam és a hűtőben talált zöldségekkel dolgoztam. Így kapott új életet rántott töltött káposzta formájában egy félbevágott édeskáposzta, és néhány szál sárgarépa.

Hozzávalók:

Fél fej káposzta, 2 szál sárgarépa, 2 fej vöröshagyma 4-5 gerezd fokhagyma, negyed zellergumó, 2-3 evőkanál zsír, 1 kis gumó édesburgonya, 1 teáskanál oregánó, 1 teáskanál bazsalikon, bors, só, 1 teáskanál pirospaprika, 1 csipet kaukkfű, 1 teáskanál petrezselyemzöld, kókuszzsír, 2 tojás, 1 teáskanál mentes ételízesítő, földimandulaliszt+édesburgonyaliszt a panírozáshoz.

A rántott töltött káposzta elkészítése:

  1. A káposztát leveleire szedjük és sós forrásban lévő vízbe tesszük.
  2. Puhára pároljuk, majd hideg vízbe kiszedjük és lecsöpögtetjük őket.
  3. A megtisztított zöldségeket – kivéve a hagymát és a fokhagymát – késes aprítóba tesszük és apróra vágjuk vele.
  4. A felkockázott hagymát és fokhagymát a zsíron, serpenyőben megpároljuk.
  5. Amikor puha a hagyma, hozzáadjuk a többi felaprított zöldséget.
  6. Fűszerezzük – a pirospaprika kivételével – és addig pároljuk együtt őket, amíg puha lesz.
  7. Amikor már puha a zöldség, akkor rászórjuk a pirospaprikát és összekeverjük. Ezután levesszük a tűzhelyről.
  8. A káposztalevelekbe töltjük a zöldséges masszát és összehajtogatjuk.
  9. Mentes ételízesítőveé és sóval ízesített tojásba forgatjuk, majd a földimangulaliszt és édesburgonyaliszt keverékébe forgatjuk.
  10. Forró kókuszzsíron megsütjük.

Tipp:

A panírt készítheted zabpehelylisztből is.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben