Kényeztető paleo szendvics lusta hétvégékre: mindenmentes eggs benedict

Igazi kényelmes vasárnapi reggeli a mindenmentes eggs benedict. Bár a szendvicsek nemzetségébe tartozik, mégis villásreggeli, mert ezt bizony ember legyen a talpán, aki szendvicsként, kézzel megeszi. 

Amolyan előkelő szendvics változata a ham and eggs-nek, de mégis elképesztően finom. Az elkészítése sem bonyolult és nem tart tovább egy sonkás rántottánál. Persze ehhez kell a készleteden lennie paleo barna zsemlének

Nálunk sonkával, füstölt kolbász szeletekkel és császárszalonna szeletekkel is készül. Mindegyik formájában nagyon finom. A lenti receptet felturbózhatod még jégsaláta levelekkel és különböző sajtszeletekkel is. 

Hozzávalók: 

6 tojás,

sonkaszeletek,

füstölt kolbász szeletek,

császárszalonna szeletek,

vaj,

5 dkg vaj,

só,

csipet őrölt fekete bors,

pár csepp citromlé,

4 evőkanál ecet,

paleo barna zsemle.

A mindenmentes eggs benedict elkészítése:

Miután felszeleteltük a paleo barna zsemlét, megvajazzuk.

Egy nagyobb fazékban tegyünk fel forrni vizet. 

Amikor forr, tegyük bele az ecetet és egy evőkanálnyi sót. 

Keverjük meg a vizet úgy, hogy egy irányba, körbe-körbe áramoljon. 

A közepébe öntsünk bele óvatosan egy egyész tojást. 

Egy fakanál segítségével keverjük óvatosan továbbra is körbe-körbe a tojás körül a vizet. Ez biztosítja azt, hogy a fehérje egyben marad majd. 

Legfeljebb két perc után egy szűrőkanál segítségével szedjük ki óvatosan a tojást és helyezzük el egy tányérra. 

Ugyanígy főzzük meg a többi három tojást is. 

Ezután a maradék két tojást válasszuk ketté. 

A sárgáját keverjük el egy evőkanálnyi vízzel és tegyük egy edényben gőz fölé. 

Kevergessük addig, amíg kivilágosodik a színe és habos lesz. Úgy két-három percet vesz mindez igénybe.

Vegyük le a gőzről és folyamatos kevergetés mellett nagyon lassan öntsük bele a megolvasztott vajat. 

Amikor minden vajat belekevertünk már, adjunk hozzá sót, borsot és pár csepp citromlevet. Ezzel is keverjük el alaposan. 

A vajjal megkent paleo barna zsemlék egyikére tegyük sonkát, a másikra kolbász szeleteket a harmadikra pedig császár szalonna szeleteket. 

Erre kerülhet a buggyantott tojás és a tetejére a hollandi mártás. 

Forrón tálalva az igazi.