Mandarinos sütemény

Nem mondom, hogy a legolcsóbb sütemények egyike, de nagyon különleges. Ha télen, a mandarin szezonjában készítitek el, akkor olcsóbb is.

Hozzávalók

5 nagyobb mandarin, 6 tojás, 22 dkg nyírfacukorcukor, 25 dkg őrölt mandula, egy teáskanál szódabikarbóna.

Elkészítése

  1. A jól megmosott mandarinokat héjastól egy lábasba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi.
  2. Kis lángon addig főzzük, amíg teljesen megpuhulnak. (kb.: 1 óra)
  3. A magokat kiszedjük belőle és összeturmixoljuk héjastól.
  4. Hozzá tesszük a többi hozzávalót és jól átkeverjük.
  5. Kisebb, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 190 fokon 45 percig sütjük.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben