Paleo barna zsemle

A karantén ideje alatt egyfolytában kenyér és mindenféle kelt tésztás sütemény videója került elém. Olyannyira, hogy el is kezdtem vágyni egy kis kenyér félére szendvicshez. Így hát kimentem a konyhába, megnéztem a felhalmozott karantén készletemet és összedobtam a paleo barna zsemle tésztáját. 

Nem hittem, hogy elsőre sikerülni fog, és így is lett. De másodikra már sikerült a tökéleteshez közelit alkotni. Ám azóta kikristályosodott a végleges recept, amelynek nagy a sikere. Ennek oka, hogy kívül ropogós, belül pedig puha és finom, mellékízmentes zsemle lett belőle. 

Amennyiben nincs ennyi féle liszted hozzá, akkor sincs nagy baj. Kihagyhatod bármelyiket, csak a mennyiséget pótold a meglévővel. Persze nem lesz túl barna, ha kihagyod a lenmaglisztet. 

Hozzávalók: 

80 gramm nyílgyökérliszt,

20 gramm szezámmagliszt,

20 gramm bambuszrost, 

20 gramm lenmagliszt,

20 gramm édesburgonyaliszt,

10 gramm útifűmaghéj,

8 gramm gluténmentes sütőpor,

5 gramm szódabikarbóna,

1 teáskanál só,

2 tojás,

2 +1 evőkanál zsír,

1 teáskanál citromlé, 

160 ml víz.

A paleo barna zsemle elkészítése:

  1. A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük alaposan. 
  2. A vízbe bele keverjük a citromlevet és a tojásokat. 
  3. A tojásos vizet hozzáöntjük a száraz alapanyagokhoz. 
  4. Alaposan elkeverjük. 
  5. Hagyjuk pihenni a tésztát legalább 30 percet.
  6. zsíros kézzel zsemléket formázunk a tésztából. Legalább 6-7 darab lesz belőle.
  7. 200 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.
  8. Konyharuhába tesszük sütés után és abban hűtjük ki.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben