Amikor indiai fűszerezésű ételt készítek gondosan meg kell néznem, hogy kinek is adom. Történt ugyanis, hogy az egyetemistánk (aki a húgom státuszban van valójában) gólyatáborba készült. Nálunk aludt, mert innen gyorsabban a vonatállomásra juthatott. Jó vendéglátóként curry-s csirkét készítettem neki. Nem kellett volna. Nem részletezem, de minden esetre emlékezetes volt az útja a gólyatáborban. Mint kiderült, nem bírja a gyomra ezt a fűszert. Azóta ezt az indiai sült csirkecombot nem is készítem neki, ha valaki érzékeny erre a fűszerre, bánjon vele mértékkel. A férjemmel viszont szeretjük ezt az indiai sült csirkecombot: olcsó, finom, gyors és nincs sok munka vele.
A kókusztejszínt kihagyhatod, úgy is finom. A zöldségköret bármi lehet, ami otthon van, például: fokhagyma, fehérrépa, zeller vagy édesburgonya. Kísérletezz bátran.
Hozzávalók
csirkecomb, só, curry fűszereverék, kelbimbó, sárgarépa, kókusztejszín, víz.
Elkészítése
- A megmosott csirkecombokat sózzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel.
- Tűzálló edénybe tesszük.
- Körészórjuk a megtisztított, felvágott zöldségeket.
- A zöldségeket is megfűszerezzük.
- Kevés kókusztejszínt és némi vizet öntünk rá.
- Lefedve 250 fokon sütjük 40 percig.
- A végén 5-10 percig fedő nélkül pirítjuk.