Répás muffin

A recept alapötlete egy 1800-as évekből származó szakácskönyvből származik. Igaz az eredeti recept egy sonkás kifli, amelynek tésztájába főtt krumpli is kerül. Megpróbáltam paleo alapanyagokból elkészíteni, de valamit nagyon elméreteztem, így végül répás muffin lett belőle. Így se rossz, ráadásul remek reggelinek való.

Lehet tenni bele még akár snidlinget. A tésztáját pedig készíthetjük répa helyett sütőtökkel vagy édesburgonyával.

Hozzávalók

2 nagyobb répa, 25 dkg zabpehelyliszt, két evőkanál zsír, két kávéskanál só, 10 dkg sonka, 8-10 dkg keménysajt.

Elkészítése

  1. A répákat feltesszük főni sós vízben.
  2. A sajtot és a sonkát késes aprítóban felvágjuk.
  3. A főtt répákat még melegen összeturmixoljuk.
  4. A meleg répaturmixba tesszük a zsírt és elkeverjük vele, amíg fel nem olvad.
  5. A répapürébe öntjük a lisztet és a sót, összekeverjük alaposan.
  6. Belekeverjük a sajtot és a sonkát.
  7. Muffinformákba kanalazzuk a masszát.
  8. 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

A honlapon a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Elfogadom Bővebben