Gyors paleo ételek a home office idejére

Most, hogy mindenki kezdi megszokni a home office kínálta lehetőségeket a munka szempontjából, mégis emellett sokaknak gondot okozhat az étkezés. Előfordul, hogy elfeledkezünk az ebédről, mert olyannyira belemerülünk a munkába. Otthon nincsenek ott kollégák, akik figyelmeztetnének az ebédidőre. 

Persze rendelhetsz is, bár az nem a legolcsóbb mulatság és a lehetőségek igen korlátozottak a paleo ételek kínálatában. 

Home office: a sütő is nekünk dolgozik

De van egy jó hírem. Simán beilleszthető a dolgos otthoni hétköznapokba is a főzés. Mindössze maximum fél órát kell rászánnod ahhoz, hogy ne csak magadnak, de akár az egész családnak készíts egy gyors ebédet. 

A gyors paleo ételek elkészítésében az egyik nagy segítséges a sütőd lesz. Ugyanis pár perc alatt bedobhatsz befűszerezett húst és mellé zöldségeket. Miután elindítod a sütőt, legkésőbb háromnegyed óra múlva már tálalhatsz is. Ilyen étel például a baconba tekert sült csirke, a vajas-fűszeres csirkekolbász együtt sütve majorannás csirkével, vagy a lestyános-hagymás sült csirke

Gyors paleo egytálételek

A serpenyő is jóbarát lehet a gyors paleo ételek elkészítésében, amikor kötelező a home office. Ehhez sem kell sokkal több idő, mint a sütőben sült ételekhez, ám intenzív konyhai jelenlétet igényel. Persze felfoghatjuk ezt úgy, mint egy szünetet két munka között és máris kevésbé frusztrál az időkiesés. Nyilván ebédelni vagy kávézni a kollégákkal sokkal mulatságosabb, de tartsd szem előtt, hogy az elkészült finom ételért mennyi dicséretet kaphatsz a párodtól és a családodtól. Amennyiben magadra főzöl, akkor tudd, hogy a tested hálálja majd meg neked a gondoskodást. Ez sem utolsó szempont, pláne járvány idején. 

Gyors egytálétel például a fűszeres csirkecsíkok, ami persze elsősorban pulykából készül nálunk, de csirkemellből, vagy comb filéből is igazán finom lesz.

grillezett paleo csirkét serpenyőben is sütheted, ha épp nincs kéznél szeletsütő, elektromos-, vagy hagyományos grill. 

Nem sült, de nagyon hamar elkészül a paleo paradicsomos gombóc is, csakúgy, mint a paleo kelkáposzta főzelék, amelynek elkészítéséről akár videót is megnézhetsz. Nem árt, ha egy kicsit könnyebb ételt is készítesz, mert mostanság a mozgásunk akaratlanul is kevesebb. Már csak annak okán is, hogy nem járunk be dolgozni, csak a nappaliig. 

Ne mondj le a desszertről sem

Akármennyire vigyázol a vonalaidra, néha azért csak jól esik egy kis édes kényeztetés. Időhiány esetében sem kell erről lemondanod, mert léteznek villámgyors paleo édességek. Ilyen például a paleo tejbegríz. Bár még nincs nyár, de egyre jobb az idő és a napsütésben – mondjuk az erkélyen – jól eshet egy kis gyümölcsös paleo fagyi. Az a jó benne, hogy bármilyen fagyasztott gyümölccsel elkészítheted. 

Egy jó kis muffint sem nagy dolog bedobni a sütőbe és amíg sül, elintézhetsz néhány e-mailt vagy telefonhívást. Csak ne felejts el beállítani stopper órát, különben megeshet, hogy elfeledkezel róla és odaég.